Zonguldak’ta 1 Mayıs Programı Açıklandı
Zonguldak’ta 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla gerçekleştirilecek kutlamaların programı belli oldu. 29 Nisan 2025 tarihinde Maden Mühendisleri Odası’nda düzenlenen toplantıyla 1 Mayıs Tertip Komitesi tarafından kutlama programı kamuoyuyla paylaşıldı.
Toplantıya, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı’nın yanı sıra çeşitli işçi ve memur sendikaları, sivil toplum kuruluşları, demokratik kitle örgütleri, meslek odaları ve siyasi parti temsilcileri katıldı.
Tertip Komitesi tarafından yapılan açıklamada, tüm emekçiler, gençler ve halk, işçi haklarını savunmak ve geleceğe sahip çıkmak için 1 Mayıs Perşembe günü saat 11.00’de İstasyon Caddesi’nde toplanmaya davet edildi. Katılımcılar, Ayyıldız Kavşağı üzerinden pankart ve sloganlarla Madenci Anıtı’na yürüyüş gerçekleştirecek.
Kutlamalar, saat 12.30’da Madenci Anıtı önünde düzenlenecek mitingle devam edecek. Etkinlikte konuşmaların ardından müzik dinletisi gerçekleştirilecek.
Tertip Komitesi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Çalışanlarımızı, emekçilerimizi, gençlerimizi ve halkımızı, haklarımızı ve geleceğimizi savunmak için Madenci Anıtı’nda birlik olmaya çağırıyoruz.”
1 MAYIS PROGRAMI
Tarih: 1 Mayıs 2025 Perşembe
Toplanma: 11.00 – İstasyon Caddesi
Yürüyüş Güzergâhı: Ayyıldız Kavşağı – Madenci Anıtı
Miting: 12.30 – Madenci Anıtı
Etkinlik: Konuşmalar ve müzik dinletisi