CHP Zonguldak İl Başkanı Olcay Can, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Valilik önünde gerçekleştirilecek alternatif çelenk törenine tüm Zonguldak halkını davet etti. Can, parti içinde yaşanan tartışmalara da dikkat çekerek, “Bizi bir arada tutan en güçlü zemin Cumhuriyetimizin kurucu değerleri ve milletimizin bağımsızlık iradesidir” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Olcay Can, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla açıklama yaparak birlik ve beraberlik mesajı verdi.
CHP’nin içinde bulunduğu tartışmaların ve farklılıkların ötesinde ortak paydanın Cumhuriyet ve Atatürk olduğunu vurgulayan Can, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bıraktığı mirasa sahip çıkmanın yalnızca geçmişi anmak değil, geleceğe karşı sorumluluk almak anlamına geldiğini ifade etti.
“BİZİ BİR ARADA TUTAN EN GÜÇLÜ ZEMİN CUMHURİYETTİR”
Olcay Can açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Bugün, Cumhuriyet Halk Partisi olarak içinde bulunduğumuz tüm tartışmaların, farklılıkların ve zor süreçlerin ötesinde; bizi bir arada tutan en güçlü zeminin Cumhuriyetimizin kurucu değerleri ve milletimizin bağımsızlık iradesi olduğuna inanıyoruz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkmak; yalnızca geçmişi anmak değil, geleceğe karşı sorumluluk almaktır.”
ZONGULDAK HALKINA DAVET
30 Ağustos’un anlam ve ruhuna yakışır şekilde alternatif çelenk töreni düzenleyeceklerini belirten Can, tüm Zonguldak halkına çağrıda bulunarak şöyle devam etti:
“Bu anlayışla, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın anlamına ve ruhuna yakışır şekilde, alternatif çelenk törenimize tüm Cumhuriyet sevdalılarını, partililerimizi, dostlarımızı ve Zonguldak halkını davet ediyoruz.
Geliniz; ayrışmadan, ötekileştirmeden, birbirimizi eksiltmeden, aynı bayrağın altında, aynı Cumhuriyetin yurttaşları olarak buluşalım.
Çünkü bazı günler vardır; kim nerede duruyor diye değil, neye sahip çıktığımızı göstermek için vardır.
30 Ağustos’ta, zaferin mirasına ve Cumhuriyetin geleceğine sahip çıkmak için buluşuyoruz.”
ALTERNATİF TÖREN SAAT 15.00’TE
Zonguldak Valiliği önünde gerçekleştirilecek 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi töreninin saat 09.30’da başlayacağı belirtilirken, CHP’nin alternatif çelenk töreninin ise aynı gün saat 15.00’te Valilik önünde gerçekleştirileceği bildirildi.
CHP Zonguldak İl Başkanı Olcay Can, tüm Zonguldak halkını törene davet ederek; “30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi.





