Zonguldak

Çağlayan; Üniversitenin 1842 ton çelik raporu burada, Adliye orada...

Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin Fevkani Köprü’de 1842.15 ton çelik kullanıldığına ilişkin raporunu kamuoyu ile paylaştı.

Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin Fevkani Köprü’de 1842.15 ton çelik kullanıldığına ilişkin raporunu kamuoyu ile paylaştı. Mustafa Çağlayan, CHP’nin “Partiye bilim adamlarını çağırdık, biri 5 bin ton, diğeri 8 bin ton” iddiasına; “Bilim adamlarının imzaladığı raporu getirsinler, görevi bugün bırakmaya hazırım” dedi. 

Ak Parti Zonguldak İl başkanı Mustafa Çağlayan, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin Fevkani Köprü’de 1842.15 ton çelik kullanıldığına ilişkin ilişkin raporunu kamuoyuyla paylaştı ve ellerindeki kantar fişlerinde de bu rakamın 1850 ton olduğunu açıkladı.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıldız ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte basının karşısına çıkan Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Fevkani Köprü’nün yıkım sürecinde çıkan hurda tartışmalarına Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin hazırladığı rapor ile son verdi.

Mustafa Çağlayan, yaptığı basın toplantısında şu ifadelere yer verdi:

“Fevkani Köprüsü artık yok ve şehrimiz nefes almaya başladı. Bunu tüm hemşerilerimiz ile görüyoruz. Bu konuyu sulandırmak isteyenler, bu konuyu bulandırmak isteyenler farklı yerlere kaydılar. Gördüler ki Fevkani Köprü'nün kaldırılmasını hemşehrilerimiz çok istiyorlar. Anketler yaptılar.

HİLE HURDA İŞLERİNİ ÜZERİMİZE SIÇRATMAYA ÇALIŞTILAR

%70’ler, %80’ler, %90’lar civarlarında anket yayınladılar. Hemşehrilerimiz bu işi destekledi. Baktılar ki buradan olmayacak. Fevkani Köprüsü'nün, hemşehrilerimizin üzerinde yarattığı pozitif etkiyi kırabilmek için yalana sarıldılar. Hile hurda işlerini, çamur atarak bizim üzerimize sıçratmaya çalıştılar. Bizler buna müsaade etmeyeceğiz. Sabırla izledik, sabırla dinledik. Takip ettik. Fakat şimdi iş bitti. Sadece derenin üstünde bir kısım kaldı. Su geçişi yapıldıktan sonra o da kaldırılacak. Allah izin verirse kaza bela olmadan bu iş de bitmiş olacak. Hizmetine vatandaşlarımızın verilmiş olacak.

Peki bu dert ne? Bu telaş ne? Vatandaşlarımızın memnuniyetini gördükleri için bir telaşa kapıldılar. Bu işin üzerini nasıl kapatabiliriz? Derdine düştüler. Şehir nefes almışken bu şehrin nefesini nasıl keserizin derdine düştüler. Bizlere çamur atmaya kalktılar.

MAKİNE KİMYA 'YIKAMAYIZ' DEDİ

Şimdi bizler de size yapım aşamasında değil de bittikten sonra gerçekleşen rakamlar üzerinden hitap etmek, gerçek bilgileri vermek istiyoruz. Geçmişte bu işin en başında Belediye Başkanımız ekibiyle birlikte Makine Kimya Enstitüsü'ne bir yazı yazıyor. Diyor ki bizim Fevkani Köprümüzü kaldırmamız gerekiyor. Risk teşkil ediyor. Bu riski ortadan kaldırmamız gerekiyor. Yazı Makina Kimya Endüstrisi'ne gidiyor. Makina Kimya Endüstrisi bize bir yazı gönderiyor. Bakın burası çok önemli. Bunun üzerinden sürekli siyaset yapmaya çalıştılar. Kısaca okuyayım. Diyor ki; söz konusu köprünün yıkım maliyeti ve yıkım sonucunda buradan çıkacak olan muhtelif hurda malzemelerin fiyat analizlerinin yapılması ile bununla birlikte diğer bütün maliyet giderlerinin göz önünde bulundurulması neticesinde kamu zararı oluşacağı öngörülmekte olup, bu sebeple yıkım işinin şirketimiz açısından ekonomik olmayacağı kanaati hasıl olmuştur.  Hani söyleniyor ya şu kadar para, bu kadar… Diyor ki Makineyi Kimya Endüstrisi, bu iş efektif değil. Bu iş ekonomik açıdan bizim yapabileceğimiz bir iş değil. Bu yüzden bu itibarla bahse konu köprünün yıkılması işinin şirketimiz kanalıyla yapılamayacağı yıkım işinin ve yıkım sonucunda çıkacak malzemelerin Belediyeniz tarafından değerlendirilmesinin daha uygun olacağı değerlendirilmiştir.

RESMİ EVRAKLA SESLENİYORUZ

Arkadaşlar! Resmi evrakla sesleniyoruz. Hamasetle değil, sözle değil, uydurma cümlelerle değil, resmi evrakla sesleniyoruz. Peki bundan sonra ne oluyor? Bu yetkiyi belediyeye Makina Kimya vermiş. 18 Temmuz 2023’de ihalesi yapılan Fevkani Köprü’nün yıkım işinin çok daha öncesinden başlatılan bir rapor var. Burada biz böyle göz ucuyla bakıp da karar verilmiş bir durum söz konusu değil. Belediyemiz üniversitemize bir yazı daha yazıyor. Diyor ki; Fevkani Köprü’nün çelik tonajının tespit edilmesi amacıyla sizden bir çalışma rica ediyoruz. Üniversitemiz bu işin uzmanları tarafından bir görevlendirme yapılıyor ve 6 boyunca çalışılıyor. Her bir kısmı fotoğraflanıyor. Röntgeni çekiliyor ve belediyemize bir rapor sunuluyor.

ÜNİVERSİTEYE HESAPLATTIK

Deniliyor ki; efendim Acılık rampası bağlantı yolu ve diğer kalemlerin bütün hesaplamaları yapılıyor ve işte burada karşınızda 1842, 15 tonrakamı çıkıyor. Bilimsel araştırma. Biz neleri dinledik kıymetli hemşehrilerim? Araştırmaların raporları, röntgenleri de burada. Sizlere bunu sunuyoruz. Biz kendi düşüncelerimizi değil, bilimsel olarak açıklanan, verilen raporlardan bahsediyoruz. Tek tek size hepsini gösterebiliriz. Kalem kalem, milim milim hesaplanmış. Peki 1842 olarak öngörülüyor ya. Bugün iş bitti. Ne kadar çıktı? En son kalan parçayla yaklaşılan rakam 1850 ton.

Şimdi şurasına bakalım. Öncelikle bir üniversitemize teşekkür ederim. Çok güzel bir çalışma, yerinde bir çalışma ve çok sapma olmadan neredeyse milimetre milimetre hesaplanmış tam bir sonuç bulunmuş. Bugün iş bitti değil mi? Kantar fişlerimiz belli. Şurada da görüyorsunuz. Kamera var. MOBESE kameraları var. Dileyeni iddiasını ispat etmeye davet ediyorum. Bu iddia sahiplerine. Özellikle altını çiziyorum. Bütün kameraları araştırın. Kamyonlara bakın. Yüklemeden sonra kameradan çıkıyor. Kantara giriyor. Ölçümü yapılıyor. Şu anda üniversitenin raporuyla birebir sonuçlanmış bir iş var karşımızda. İhalenin yapıldığı tarihteki burada rakamı 6.7. Yani 7 TL bile değil. 6.7 TL. çarpın, çıkartın.

O RAPORU GETİRSİNLER, BUGÜN GÖREVİ BIRAKIRIM

Diyorlar ki partimize bilim insanlarını çağırdık. İfadeye bakar mısın? Partiye bilim insanlarını çağırmış Cumhuriyet Halk Partisi. Ne demişler bilim insanlarına? Burada ne kadar hurda var? Bir tane demiş ki 5 bin ton. Bir tanesi demiş ki 8 bin ton. Yine bir çağrı yapıyorum. Hangi bilim adamlarını çağırdıysanız davet ettiyseniz. Tıpkı bu rapor gibi bir tane rapor getirin. Atsınlar ya o bilim insanları imzasını. Ben bugün sizlere bunu net bir biçimde ifade ediyorum. Bunu ifade etme sebebi üzerimize atılan çamurdan sebep. Öyle bir rapor getirsinler. Bugün görevimi bırakmaya hazırım! O kadar net ifade ediyorum. Eğer getiremezseniz siz görevinizi bırakmaya iddia sahiplerine söylüyorum. Hazır mısınız? Bu sorunun net bir cevabı olmalı. Varsa iddianız 5 bin ton, 8 bin ton. Şu kadar rakam, bu kadar rakam, buyurun, yer burada. Çalışmalar burada. Bilim insanları dediğiniz kişiler gelsin. Üniversitemizden çalışmalar alsın. Belediyemizden çalışmaları alsın. Kendi çalışmalarını yapsın. Raporunun altına da imza atsın.

ADLİ MERCİLERE BAŞVURUN

Başka bir çağrımız daha var. Kameralar var dedik. İki satır yazınıza bakar. Zonguldak Adliyesi’ne başvurunuzu yaparsınız. Bakın biz bu zamana kadar ağzımızı açmamamızın sebebi zaten sizler gittiniz, bu konuda adliyede suç duyurusunda bulundunuz. Bırakın da bir sonuçlansın. Adli mercilere intikal etmiş konuda bu kadar konuşulmaz. Konuşulmamalı. Fakat bizler size rakamla, belgeyle bunu anlatıyoruz. İnanmayabilirsiniz, çünkü şu hali gördünüz. Şehir artık nefes alıyor. Bu şehirde yaşayan insanlarımızın umudu dirildi. Onların umutlarını öldürmenize fırsat vermeyeceğiz. Hemşehrilerimize sesleniyoruz. Bu şehirden umut etmekten vazgeçmeyin. Umudumuz dirildi. Umudumuzu diri tutacağız. Bu çalışmalarımızı da devam ettireceğiz. Öyle karalamalarla, suçlamalarla bir dakika dahi ara vermeyeceğiz.” dedi.