CHP Kozlu İlçe Başkanı Merve Arslan, Keçecioğlu Mahallesi’nde yaşanan kadın cinayetine sert bir açıklamayla tepki gösterdi: “Kadına yönelik şiddet münferit değil, sistematiktir. Cezasızlık sürdükçe bu karanlık döngü kırılmaz.”

Kadın Cinayetine Tepki Çığ Gibi Büyüyor

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesi Keçecioğlu Mahallesi'nde bir kadının eşi tarafından yatağında uyurken bıçaklanarak öldürülmesi olayı, kamuoyunda infial yaratırken, Cumhuriyet Halk Partisi Kozlu İlçe Başkanı Merve Arslan, yaşanan cinayeti “vahşet” olarak nitelendirdi ve toplumda hâkim olan sessizlik, hukuki boşluklar ve cezasızlık politikasına sert eleştiriler yöneltti.

“Bu Saldırıyı Nefretle Kınıyoruz”

Arslan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Perşembe beldesine bağlı Keçecioğlu Mahallesi’nde bir kadının, eşi tarafından yatağında uyurken bıçaklanarak katledildiği haberini derin bir üzüntü ve öfkeyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Bir kadının daha hayatı, en yakınındaki erkek tarafından vahşice elinden alındı. Bu cinayet yalnızca bir can kaybı değil; yıllardır mücadele ettiğimiz erkek şiddetinin, toplumsal sessizliğin ve hukuki yetersizliğin acı bir sonucudur.

CHP Kozlu İlçe Başkanlığı olarak bu alçakça saldırıyı nefretle kınıyor, yaşam hakkı elinden alınan kadına Allah’tan rahmet, acılı ailesine sabır diliyoruz.”

“Kadına Yönelik Şiddet Sistematik Bir Sorundur”

CHP’li Arslan açıklamasında kadın cinayetlerinin artık münferit değil sistematik bir hale geldiğini vurgulayarak, yetkili kurumlara net bir çağrı yaptı:

“Her gün yeni bir cinayet haberiyle uyanmamız, artık bu ülkenin kanayan yarasıdır. Yargının, kolluk kuvvetlerinin ve yürütmenin bu konuda caydırıcı ve kararlı adımlar atması elzemdir. Cezasızlık politikasına son verilmedikçe, bu karanlık döngü kırılmayacaktır.”

“İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz”

CHP olarak kadın hakları ve yaşam hakkı mücadelesinin yanında olduklarını belirten Arslan, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Biz CHP olarak, şiddetin her türlüsünün karşısında, kadınların yaşam hakkının ve özgürce var olma mücadelesinin sonuna kadar yanındayız. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz, kadın cinayetlerini durdurmak için mücadeleye devam edeceğiz.

Hiçbir gerekçe, hiçbir bahaneyle bir kadının yaşam hakkı elinden alınamaz! Kadınlar yalnız değildir!”