TEKİN; 12 YILDIR İLÇEMİZİN HER NOKTASINDA ÇOK ÖNEMLİ HİZMETLER YAPTIK, YAPMAYA DA DEVAM EDİYORUZ."

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, ilçe merkezinde devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

İlçe merkezinde orta refüj ve kavşaklarda başlatılan kuru peyzaj çalışmalarını inceleyen Başkan Tekin, ardından Merkez Camii önünde devam eden parke çalışmaları ile Ramazan ayı öncesinde eski köprüde sürdürülen dekoratif ışıklandırma çalışmalarını yerinde değerlendirdi.

İlçe merkezinden geçen ağır tonajlı araçların yollara zarar verdiğini belirten Başkan Tekin, bu konuda çeşitli önlemler alınacağını ifade etti. Yapılacak düzenlemelerle hem yol güvenliğinin artırılması hem de trafik akışının daha sağlıklı hale getirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Tekin, “İlçemiz merkezinde orta refüj ve kavşaklarda estetik bir görünüm kazandırmak amacıyla düzenleme ve kuru peyzaj çalışmaları yapıyoruz. Kuru peyzaj, son yıllarda ülkemizde özellikle belediyeler tarafından yaygın olarak uygulanan bir çalışma. Biz de Alaplı Belediyesi olarak orta refüj ve göbeklerde bu uygulamayı hayata geçirmeye karar verdik. Renkli dolomit taşlarla refüjleri süsleyerek daha estetik bir görünüme kavuşturacağız. Bununla birlikte trafiği rahatlatmaya yönelik bazı düzenlemelerimiz de olacak.

Merkez Camii önündeki parke çalışmalarımız sona yaklaşmış durumda. Yolumuzu birkaç gün içerisinde vatandaşlarımızın hizmetine açacağız. Ramazan ayının manevi atmosferine yakışır bir görünüm kazandırmak amacıyla eski köprü ve ilçe merkezinin bazı noktalarında dekoratif ışıklandırma çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.

Vatandaşlarımızdan gelen şikayetler doğrultusunda ilçe merkezinden geçen ağır tonajlı kamyonlarla ilgili olarak da trafikte bazı düzenlemeler yapacağız. Bu konudaki çalışmalarımız sürüyor ve önümüzdeki günlerde trafikle ilgili yeni düzenlemeleri hayata geçireceğiz.” dedi.

Başkan Tekin, Alaplı için gece gündüz demeden tüm ekip arkadaşlarıyla birlikte çalıştıklarını vurgulayarak, ilçenin her noktasında önemli hizmetlere imza attıklarını ifade etti. Yapılan hizmetlerin artarak devam edeceğini belirten Tekin, “Elbette eksiklerimiz var; bu eksikleri gidermek için de elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı.